Politika

Egyre rosszabb a helyzet: Hatalmas drágulással kell szembenézniük a magyaroknak

nyugatifeny.hu

Magyarország előre megy.

A Pulzus kutató és a Napi.hu felmérést készített arról, hogy egy fő vajon mennyivel költhet többet élelmiszerre havonta átlagosan, mint egy éve.

Az eredmények alapján több négytagú családnál jelenleg a

100 ezer forintot közelíti az egy főre eső havi élelmiszerköltség.

A töbletteher a nyugdíjasokat érintik az egyik legnehezebben: a 60 év feletti korosztályban 11 százalék mondta azt, hogy 25 ezer forintnál is többet hagynak most az élelmiszerüzletekben, mint egy évvel korábban.


A mostani felmérésbe a válaszadók relatív többsége, 35 százaléka azt mondta, hogy egy év alatt fejenként 10-20 ezer forint között nőttek az élelmiszer-kiadásai. További 21-21 százalék mondta azt, hogy 5-10 ezer forint között, illetve 20-25 ezer forint között nőtt ez az összeg fejenként.

A hatalmas drágulás következtében megjelent a lefelé vásárlás jelensége is, az emberek inkább választanak kevésbé minőségi terméket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top