Politika

Tompos Márton „Kínai rendőrség” feliratú épületet talált Józsefvárosban, a kérdései után a táblának nyoma veszett

Fotó: Google Maps
Európában több helyen is lelepleztek hasonló, illegálisan működő kínai rendfenntartó szerveket.

444 is beszámolt róla, hogy nem hivatalosan működő rendőrőrsöket talált Hollandiában a spanyolországi Safeguard Defenders civil szervezet.


A kínai kormányt nem először vádolják azzal, hogy illegális rendőrállomásokat tartanak fenn más országokban — a jelek szerint csak Hollandiában kettőt.

A civil szervezet szerint a cél, hogy megpróbálják elhallgattatni azokat az Európában élő kínaiakat, akik kritikusak a távol-keleti állam kormányával szemben.

Jelentésük szerint ötvennégy „tengerentúli rendőrségi szolgálati központot” hozott létre öt kontinens huszonegy országában. Európában van a legtöbb ilyen, kilenc Spanyolországban, négy Olaszországban, de legalább egy Nagy-Britanniában is.

Mint néhány hete kiderült, a jelek szerint ilyen vagy ehhez hasonló “rendőrség” működhet Magyarországon is. Legalábbis erre utal Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselőjének Facebook-videója.

Kőbányán és Józsefvárosban is találtak egy-egy gyanús kínai „rendőrállomást”, amit táblával is hirdettek. A megadott telefonszámokon ugyanakkor senkit nem tudtak érdemben elérni.

Ami a történetet még különösebbé teszi, hogy a videó nyilvánosságra kerülése leszedték a táblákat.

Fotó Kozári Zita/Tompos Márton/Facebook


A kínai rendőrségről több anyanyelvi cikk is született. ERRŐL például egyszerű google-fordítással megállapítható, hogy szó van benne magyarországi kínai rendőrök segítségéről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top