Politika

Betelt a pohár! Bojkottálják az Orbán-kormányt!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Ennél durvább pofont még nem kapott Orbán! Ezt nehéz lesz kimagyarázniuk!

Elmarad a V4-ek házelnökeinek jövő péntekre tervezett pozsonyi találkozója, mert a cseh Seznamzpravy.cz híre szerint a csehek részéről Markéta Pekarová Adamová házelnök és a szenátus elnöke, Miloš Vystrčil is visszamondta a találkozót – értesült a HVG. Emögött pedig az áll, hogy

A CSEH ÉS A LENGYEL HÁZELNÖK BOJKOTTOT JELENTETT BE A MAGYAR KORMÁNY OROSZPOLITIKÁJA MIATT!

Adamová a lapnak elmondta: mindig a magyarok azok, akik utolsóként csatlakoznak a szankciós csomaghoz, engedményeket követelnek, és azzal fenyegetőznek, hogy nem támogatják a további szankciókat.

A CSEH HÁZELNÖK SZERINT AZ ORBÁN-KORMÁNY OROSZORSZÁG TRÓJAI FALOVA,

amely képes a háború kérdését Magyarországon felhasználni az EU ellen. A cseh politikus szó szerint ezt mondta: „Fontosnak tartom, hogy egyértelmű jelzést küldjünk nekik, hogy ez elfogadhatatlan.”


A lap diplomáciai forrásai szerint a lengyel szejm két kamarájának vezetői sem vettek volna részt a találkozón. Végül Adamová külpolitikai tanácsadója közölte, hogy kedden a szlovák fél előzetesen tájékoztatta őket arról, hogy a V4-ek házelnökeinek találkozójára nem a tervezett időpontban kerül sor.

A HVG az ügyben megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de a tárca egyelőre nem reagált.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top