Politika

Tömegesen küldhetik el az elfekvő osztályok betegeit Pintér Sándor terve szerint!

Pestibulvar.hu

A kórházak elfekvőiből elküldött betegek választhatnak: vagy hazamennek, vagy fizetniük kell az ellátásért.

Tömegek szorulhatnak ki a kórházi ellátásból Pintér Sándor legújabb törvényjavaslata szerint – értesült a HVG. A belügyminiszter ugyanis a kórházak helyett a szociális ellátórendszerre bízná azoknak a tartós ápolásra-gondozásra szoruló betegeknek az ellátását, akik az ápolási osztályokon – köznapi néven elfekvőkön – vannak. Az indok az, hogy ezeket az embereket csak ápolni kell, és nem igényelnek kórházi ellátást.

A BETEGEK VÁLASZTHATNAK: HAZAMENNEK, VAGY MARADNAK, DE AKKOR FIZETNIÜK KELL AZ ELLÁTÁSÉRT!

Ugyanis ha a kórházi elfekvőkből kikerülő ápoltak nem akarnak, vagy nem tudnak hazamenni, akkor szakápolási központokba kerülhetnek,ahol fizetni kell az ottani ellátásért.

A BETEGNEK ÁT KELL ADNIA A JÖVEDELEM- ÉS VAGYONNYILATKOZATÁT A BEFOGADÓ INTÉZMÉNYNEK, ÉS EZ ALAPJÁN ÁLLAPÍTJÁK MEG A TÉRÍTÉSI DÍJ ÖSSZEGÉT.


A személyi térítési díj számításának módjáról, az esetleges méltányossági térítésmentesség lehetőségéről a törvényjavaslatban egyetlen szó sincs. Úgy tűnik azonban, hogy nem egy fix összeg lesz, hanem az intézmény a beteg jövedelem- és vagyonnyilatkozata alapján dönt.

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző szerint

ENNEK A VÁLTOZÁSNAK NAGYON SÚLYOS KÖVETKEZMÉNYEI LESZNEK, TÖMEGEK SZORULHATNAK KI AZ ELLÁTÁSBÓL.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a hvg360-nak adott interjúban ezzel kapcsolatban azt mondta: Megvan annak a veszélye, hogy a rendszerből kikerülők nem kapnak megfelelő ellátást, és nem lesz elég pénzük az ápolásuk finanszírozására.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top