Politika

Betörnek Orbán területére – teljes körű ellenőrzést indított Magyarországon az Európa Tanács

fuggetlennemzet.hu

Vége a pávatáncnak, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) arról határozott, hogy teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot.

A részleteket a 46 tagból álló közgyűlés, közlemény formában tudatta. Mint írják, egy elfogadott országjelentésre hivatkozva a demokráciát és a jogállamiság magyarországi helyzetét érintő problémák “nagyrészt” megoldatlanok maradnak.

Nevezhetjük szégyenlistának is, Magyarország ezzel csatlakozik Albániához, Örményországhoz, Azerbajdzsánhoz, Bosznia-Hercegovinához, Georgiához, Moldovához, Lengyelországhoz, Szerbiához, Törökországhoz és Ukrajnához. Ezek az országok szintén teljes körű ellenőrzés alatt állnak.

Hogy mit tartalmaz az ellenőrzés? – Lényegében a PACE illetékes jelentéstevőjének rendszeres látogatását az érintett országban, folyamatos párbeszédet a helyi hatóságokkal, valamint annak időszakos értékelését, hogy az adott tagállam betartja-e az Európa Tanács kötelezettségeit és kötelezettségvállalásait.

Ez az ellenőrzés, most mikor az Orbán kormány minden tagja a visszatartott pénzekért lobbizik, a lehető legrosszabbkor jön Magyarországnak.

Szintén aggodalomra ad okot a jelentés szerint, hogy nem átlátható a választási rendszer hazánkban. Magyarországon és súlyosan korlátozva van a a politikai pluralizmus (politikai sokszínűség, többpártrendszer).

A közgyűlés egyébként megjegyzi, hogy Tudomásul vették, hogy változtatott pár dolgon az Orbán kormány, ugyanakkor arra kérik a miniszterelnököt, hogy ezekkel kapcsolatban kérje ki a az Európa Tanács illetékes szakértőinek véleményét.


Összegezve nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapokban történt látszatintézkedések nem győzték meg az európai döntéshozókat. Hiába fogadták el az Orbán kormány ajánlásait, ha közben azt láthatták az országban, hogy a leginkább sérelmezett pontokban ugyanúgy viselkedik a kormány.

Gondolhatunk itt pl. az alig pár nap alatt keresztülvitt KATA törvényre, miközben az Orbán kormány arról biztosította szóban az Európai Uniót, hogy minden egyes komoly törvényalkotás előtt széles körű társadalmi egyeztetést kezdeményez.

Nagyon úgy néz ki, hogy a látszatintézkedéseken átlát az EU, ez számunka egyet jelent azzal, hogy az infláció még jobban felpörög, a forint még ennél jobban is padlóra kerül és közben mi konzultálhatunk olyan szankciókról, amiket egyébként már elfogadott az Orbán kormány.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top