Politika

FRISS: Schadl György akkora baromságot csinált a börtönben, hogy a családja is a vádlottak padjára kerül

nyugatifeny.hu

Verheti a fejét a falba.

A börtönből, telefonon akarta elintézni Schadl György, hogy a családja 110 millió forintnyi luxusórát és ékszert helyezzen el egy széfben, hogy azokat ne tudják lefoglalni a hatóságok — tudta meg a 24.hu.

Erre később az ügyészség is rájött, ezért aztán Schadl György feleségét és apját is a vádlottak padjára ültetik pénzmosás miatt.

Schadl már tavaly november óta rács mögött van.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre,

több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert

az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

A 24.hu hozzájutott a vádirathoz, ebben szúrták ki, hogy Schadl csaknem 110 millió forint értékű ékszer és luxusóra elrejtéséről próbált meg gondoskodni a börtönből, feleségét és apját is bajba sodorva ezzel, ugyanis emiatt ők is gyanúsítottá váltak.


A házaspárnál 2021 novemberében tartottak házkutatást, közvetlenül azután, hogy elfogták őket a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan diplomata útlevéllel akartak külföldre utazni.

A tartózkodási helyük átkutatása során a házaspár hálószobájában található páncélszekrényből és egyéb berendezési tárgyakból ékszerek és órák kerültek elő, ezeket tavaly november végétől kezdte el zár alá venni a Készenléti Rendőrség irányítása alatt álló Vagyon-visszaszerzési Hivatal.

A vádirat szerint Schadl György, amikor erről tudomást szerzett, a börtönből telefonon megkérte a feleségét és rajta keresztül az apját, hogy egy bankfiókban béreljenek széfet, és ott helyezzék el a korábban le nem foglalt órákat és ékszereket.

Schadl felesége és apja eleget tettek a kérésnek: egy Bartók Béla úti bankfiókban széfet béreltek, és elhelyezték ott a csaknem 110 millió forint értékű ékszert és luxusórát.


A történtekre viszont rájött az ügyészség is, és emiatt Schadl György felesége és édesapja ellen is vádat emelt.

Mindkettőjüket különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolják.

Az órákon és ékszereken túl az alábbiakat foglalták még le a házaspárnál a hatóságok:

  • több mint tízmillió forintnyi valutát,
  • egy 7,5 millió forint értékű Breguet karórát,
  • 174,5 millió forintot, amit Schadl bankszámláján zároltak,
  • feleségével közös cégének üzletrészét,
  • nyolc belvárosi lakást,
  • négy vidéki házat, köztük egy siófoki nyaralót,
  • három budapesti üzlethelyiséget,
  • két pincét,
  • egy szentendrei telket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top