Politika

DK: Orbánék az emberek pénzét akarják megszerezni az új kamatstoppal

nyugatifeny.hu

Ezzel is csak növelik a bizalmatlanságot.

“Páratlan és ijesztő bejelentést tett Orbán-kormány gazdaságfejlesztési minisztere: megtiltották a bankoknak, hogy magasabb kamatot adjanak egyes ügyfeleiknek a bankbetétjeik után, mint amekkorát a három hónapos lejáratú állampapírokra lehet kapni”

— kezdte Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter szerdai videóját.

Elmondta: arra akarják rászorítani a betéteseket, hogy a bankok helyett az államnak adják a pénzüket.

“Az Árnyékkormány szerint azzal, hogy az Orbán-kormány fenyegeti a bankbetéteket, mégcsak az első lépést tette meg a magyar emberek bankokban tartott pénze felé. A bevezetett kamatstop most mégcsak a pénzügyi vállalkozások betéteire, és a magánszemélyek 20 milliónál nagyobb bankbetéteire vonatkozik.”

— közölte.

Gondolhatná persze bárki, hogy kit érdekel, kevesebb kamatot kapnak a gazdagok — tette fel a költői kérdést.

“Csak ami ma 20 millió az egy holnapi kormányrendelettel lehet 10, vagy 5, vagy 2, vagy 1. Ma a kamatot korlátozza a kormány, lehet, hogy holnap a felvehető betét összegét.”

— mondta. Hozzátette: holnap sorra kerülhetnek akár a devizabetétek is.

Bodnár Zoltán úgy gondolja, a kormány mostani lépése csak tovább növeli a bizalmatlanságot, nem csak külföldön, de a magyar emberek között is.

“Miközben Orbánék Brüsszelben reménytelenül bizonygatják, hogy látszat intézkedésekkel helyreállítják a hogállamot Magyarországon, idehaza a kamatstoppal ismét megsértik annak elemi szabályait.”

— jelentette ki.

Videó:


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top