Politika

Nem teszik zsebre a vakkomondoros fideszesek, amit Orosz Annától kaptak a Parlamentben

ezalenyeg.hu

Az esélyegyenlőségéhez szükséges, hogy a fideszes politikusok ne a feleségeik szoknyája mögé bújva magyarázzák bizonyítványukat, amikor kokainozáson vagy éppen kurvázáson kapják őket – mondta a momentumos képviselő, amikor számonkérte a vakkomondoros fideszeseket, hogy miért nincs még ratifikálva a nők jogait biztosító Isztambuli egyezmény.

 

Szokatlanul kemény kifejezések hangzottak el az Országgyűlés üléstermében hétfőn, amikor Orosz Anna (Momentum) arra várt választ: mit tesz a magyar nők biztonságáért a Fidesz és mikor ratifikálják az Isztambuli egyezményt? Hogyan lehet ilyen alacsony a büntetőeljárások aránya?

Orosz szerint elfogadhatatlan, hogy nem állnak rendelkezésre megbízható adatok a nők ellen elkövetett erőszakos cselekményekről, csak civilek és az unió adatai irányadóak:

Magyarországon élete során minden ötödik nő szenved el testi vagy szexuális erőszakot a partnerétől, de csak az esetek 5 ezreléke jelenik meg a rendőrségi statisztikákban. Eközben Varga Judit igazságügyi miniszter politikai hisztinek nevezte az Isztambuli egyezményt

– kifogásolta Orosz Anna.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca államtitkára leszögezte: Magyarország kiemelt figyelmet fordít a családok, a nők és a gyermekek védelmére. Külön intézkedésekkel védi őket, és jelentős lépéseket tesz az áldozatok támogatása érdekében – folytatta. Hangot adott ugyanakkor a kormány azon álláspontjának, hogy ennek hatékonysága nem egyezmények ratifikálásában mérhető. A nemzeti jogunk biztosítja a szükséges jogi garanciákat – hangsúlyozta. Jelezte: az igazságügyi tárca a honlapján egy áttekintő táblázatot tett közzé az Isztambuli egyezmény alapján, amely részletesen bemutatja azokat a magyar jogi eszközöket, amelyek a nők védelmét szolgálják.


Orosz Anna viszonválaszában úgy fogalmazott,

az esélyegyenlőségéhez szükséges, hogy a fideszes politikusok ne a feleségeik szoknyája mögé bújva magyarázzák bizonyítványukat, amikor kokainozáson vagy éppen kurvázáson kapják őket.

Az álszent fideszesek, akik máskor a jegyzőkönyvek tanúsága és az ellenzéki képviselőnők elmondása alapján szexista bekiabálásaikban rendszerint ordenáré módon beszólnak a nőknek, erre csak hápogni tudtak: Répássy Róbert vitatta, hogy a szóhasználat megfelel-e a Ház méltóságának. Jakab István levezető elnök pedig bírálatként azt mondta: a stílus maga az ember.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top