Politika

Novák Katalin rettegett ettől a találkozótól: Komolyan számon kérték a Fidesz melegellenes politikája miatt

nyugatifeny.hu

Is.

Novák Katalin szerdán a hivatalában fogadta a sze×uális kisebbségek képviseletét ellátó Háttér Társaság küldöttségét — írta közleményben a társaság.

Az eseményről Novák Katalin is megosztott egy szűkszavú posztot a Facebookon:A Háttér Társaság közleményéből kiderül, hogy a találkozót még ők kezdeményezték nyáron, a köztársasági elnökkel pedig a magyarországi LMBTQ közösséget érintő problémákról tárgyaltak, és öt konkrét kérést is megfogalmaztak felé.

Ezek az alábbiak:

1. Álljon ki a társadalmi kisebbségek mellett, az őket érő támadásokat, gyűlöletbeszédet nyíltan ítélje el.

2. Nyújtson be olyan törvényjavaslatot, amivel újra lehetővé válik a nem, és ehhez kapcsolódóan a név megváltoztatása.

3. Szorgalmazza az állami intézményeknél, szerveknél dolgozó személyek edukálását, a hivatalokban befogadó szemlélet alkalmazását.

4. Juttassa el a döntéshozókhoz a HIV kombinációs prevenció bevezetésének fontosságát.

5. Az elnöksége alatt a parlament által esetlegesen megszavazott, az LMBTQI emberek biztonságát, szabadságát vagy egyenlőségét csorbító törvényeket ne írja alá.

A köztársasági elnök – mint írták – ígéretet tett arra, hogy a jövőben kikéri a véleményünket a sze×uális kisebbségekhez tartozó embereket érintő kérdésekben.

A Háttér Társaság közleménye itt olvasható:


forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top