Politika

Nem várnak az EU-s forrásokra — Megemeli a tanárok bérét az Orbán-kormány

nyugatifeny.hu

A hittantanárokét.

A kormány rendeletet hozott „a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által az állami és a nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi köznevelési és szakképző intézményben szervezett hittanoktatásban részt vevő személyek bérfejlesztéséhez nyújtott 2023. évi kiegészítő költségvetési támogatásról”.

A rendelet lényege, hogy a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosít a hittantanárok január 1-jétől hatályba lépő bérfejlesztéséhez.

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint Hit- és erkölcstanoktatáshoz, valamint hittanoktatáshoz kapcsolódó átlagbéralapú támogatás jogcíméhez kapcsolódó kiegészítő támogatás fajlagos összege


61 000 forint/hó/fő.

A miniszterelnök korábban már megduplázta a hitoktatás állami támogatását, Rétvári Bence szerint erre azért volt szükség, mert az állami fenntartású iskolákban nagy az igény erre. Azonban azóta kiderült, hogy sem a minisztérium, sem az Oktatási Hivatal nem tartja nyilván, hányan járnak hitoktatásra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top