Politika

Nyomozott a rendőrség a nemzeti konzultációk ügyében — Kiderült, mi lett a vége

nyugatifeny.hu

Sokáig tartott.

Nem bűncselekmény a nemzeti konultációt online gyorskitöltő programmal meghackelni, a rendőrség ugyanis megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében.

A kormány 2020-as járványról és 2021-es járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációja online felületén egy számítógépes program ezrével generált kitöltéseket. A támadásokról Nerbot néven ismertté vált etikus hacker töltött fel videókat, hogy demonstrálja, random adatokkal „becsapható” az internetes kitöltő felület, hiába hangoztatták az informatikai fejlesztéseket.

A 2020 szeptemberi esetnél egy 25 órás videóban folyamatosan töltötte ki a bot a kérdőíveket, és a tavalyi másik esetnél is tíz másodpercenként készített így kamu válaszokat a Nerbot-program.

A kormányt azonban ez a hiba nem zavarja, mai napig ki lehet tölteni bármilyen adattal a nemzeti konzultációt, egyedül az email címnek kell létezőnek lenni.(via hvg.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top