Politika

Rónai Sándor: “Akkor jön az uniós pénz, ha Orbán garantálja, hogy nem nyúlja le”

nyugatifeny.hu

Csütörtökön hatalmas többséggel szavaztak az EP-ben az orbáni korrupció ellen.

Az Európai Unióban megelégelték, hogy hiába küldik a pénzt Magyarországra, az soha nem odajut el, ahova szánják, mert Orbán Viktor menetközben lenyúlja. Erről döntöttek ma az Európai Parlamentben.

Akkor jön uniós pénz, ha azt a miniszterelnök és holdudvara nem lopja azt el.

Az Orbán-kormánynak eddig nem sikerült olyan tervet lerakni, ami ezt garantálja

– erről beszélt Rónai Sándor, a DK EP-képviselő csütörtök este az ATV-ben.

Mint ismert csütörtökön elsöprő többséggel szavazták meg (416 igen, a jelenlévő képviselő közel négyötöde) az Európai Parlament határozatát, amely megakadályozza az orbáni korrupciót.

Rónai szerint a mai döntés egy erős üzenet volt. A végső döntést az Európai Tanács hozza meg az ügyben. A politikus leszögezte, azért szavaztak igennel, mert ők azt szeretnék, ha az uniós támogatások közvetlenül érkeznének a rászorulókhoz, nem pedig Orbánékon keresztül.

2021 júliusában a többi uniós ország már megkapta a helyreállítási alapot. A magyar kormány azonba még mindig ott tart, hogy bizonygatnia kell azt, hogy nem fogja ellopni a pénzt. “Szégyen” – nyomatékosította Rónai.

Ha decemberben nem fogadják el az Orbán-kormány tervezetetét, akkor 5,9 milliárd euró (vissza nem térítendő) uniós támogatás 70 százalékától biztosan elesik az ország.


Rónai arról is beszélt, hogy Orbánék inkább orosz oligarchákhoz mennek kedvezőtlen “hitelért”. Mert például a Paks2 konstrukció, amit Putyin kínált, 11-szer drágább, mit amit az EU felajánlott. A politikus szerint a Gazpromnál is hasonló lehet a helyzet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top