Politika

Most érkezett: Magyar tanárokat fogad az uniós biztos, mielőtt döntenének a 3000 milliárd forint sorsáról

nyugatifeny.hu

Minden oldalról körbejárják az ügyet.

Az Európai Bizottság november 30-án, szerdán foglal állást a Magyarországgal szemben nyáron indított jogállamisági-kondicionalitási eljárás ügyében, a mechanizmussal védik az uniós ezermilliárdok szabályos felhasználást.

A tét nagy a magyar kormány számára, a már múlt szerdán kiszivárgott hírek szerint az Ursula von der Leyen vezette Bizottság 3000 milliárdnyi uniós forrás utalását is befagyasztását javasolja, mert nem ítéli elégségesnek a 17 magyar vállalás teljesítését.

A bizottsági döntés előtt egy nappal, kedden Vera Jourová uniós biztos

magyar tanárokat és hallgatókat

fogad Brüsszelben.

Valószínűleg ők sem a kormányt fogják dicsérni Jourovának: a pedagógusokat ugyanis nem nyugtatta meg Gulyás Gergely bejelentése – amiről a Bizottsággal egyeztek meg -, hogy 2025-re a pedagógusok bére eléri a diplomás átlagbérek 80 százalékát, körülbelül 777 ezer forint lesz.


Azóta is tiltakoznak, sztrájkolnak, szombaton a Kossuth téren demonstráltak, december 8-ára pedig újra országos sztráknapot hirdettek.

(via atv.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top