Politika

Nem késlekednek: Pár nap alatt megalakult Rogán Antal új állami cége

nyugatifeny.hu

Erre persze van pénz.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a polgári titkosszolgálatok, a közpénzfelhasználást ellenőrző állami hivatal és a Védelmi Igazgatási Hivatal felügyelete után újabb stratégiai feladatot kap: a kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai események felügyeletét.

Hétfő este meg is jelent a határozat a Magyar Közlönyben: a 100 százalékos állami tulajdonként létrehozandó Nemzeti Rendezvényszervezési Ügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait a Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal gyakorolja majd.

A cégalapításról azonban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia, mert ő felügyeli a Nemzeti Vagyonkezelőt. A szükséges

16,5 milliárd forintot

a Honvédelmi Minmisztérium „Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatok, valamint kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatása” nevű költségvetési rovatából csoportosítják át a Kabinetirodához.


Ugyancsak a Kabinetiroda kapott 12 milliárd kerettúllépési engedélyt „Autópálya rendelkezésre állási díj” címen és másfél milliárdot hozzájárulásként a Művészetek Palotájának működtetéséhez.

(via hvg.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top