Politika

Nem volt fontosabb dolguk: Nem hiszed el, mit írtak bele megint Orbánék a Magyar Közlönybe

nyugatifeny.hu

Sírjunk vagy nevessünk?

Az Országgyűlés szerdán fideszes képviselők kezdeményezésére politikai nyilatkozatot fogadott el „a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról” 141 igen, 36 nem szavazattal és 4 tartózkodással.

A döntés előzménye a dokumentum szerint, hogy

„a német Bundestag 2022. november 10-én, a holland parlament pedig 2022. november 17-én olyan indítványt fogadott el, amely a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonta a megállapodás komolyságát”.

A nyilatkozattal, amely visszautasítja

„Németország és Hollandia zsarolását”,

az Országgyűlés az unióval való tárgyalások folytatására és arra szólítja fel a kormányt.

Ezzel arra reagálnak, hogy a két ország törvényhozása korában arra szólította fel a kormányát, hogy csak akkor járuljon hozzá a magyaroknak járó visszatartott európai források felszabadításához, ha a magyar kormány „ellenőrizhető és visszafordíthatatlan lépéseket tett a jogállamiság megerősítése és a csalások megelőzése érdekében”.

A nyilatkozat csütörtökön meg is jelent a Magyar Közlönyben. A politikai nyilatkozat többek között úgy szól:

Az Országgyűlés visszautasítja a német Bundestag és a holland parlament indítványában foglaltakat, visszautasítja Németország és Hollandia zsarolását, továbbá kiáll a hatályban lévő uniós szerződésekben foglalt jogokat és hatáskörmegosztást sértő kezdeményezésekkel szemben.

Az ilyen illegális állásfoglalások rendkívül kártékonyak a tagállamok közötti kapcsolatok és az Európai Unió közös érdekei képviseletének szempontjából.

Továbbá azt írják:


„Ahogy a magyar országgyűlés sem szól bele a német és a holland emberek életébe, úgy fordítva is ezt várjuk el a két ország törvényhozó és más intézményeitől. A kölcsönös tisztelet talaján állva utasítjuk vissza a törekvést, hogy Németország és Hollandia rákényszerítse hazánkéval ellentétes akaratát a magyar emberekre”.

(via 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top