Politika

Orbán Viktor nem áll le a rendeleti kormányzással: Újabb fontos kérdésről dönt a parlament nélkül

nyugatifeny.hu

Egyedül dönt.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor szignójával az a kormányrendelet, amelynek értelmében a kabinet felhatalmazta magát arra, hogy az országgyűlés jóváhagyása nélkül is átírhassa a költségvetést, a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a teljesen tarthatatlan 2023-as költségvetési tervet az Orbán-kormány átdolgozza, ám arra még soha nem volt példa a rendszerváltás óta, hogy egy kormány rendeletekkel írja át a parlament által elfogadott költségvetési törvényt.

A rendelet értelmében nem kell alkalmazni a az államháztartásról szóló törvénynek a központi költségvetés előkészítésére, szerkezetére, tartalmára vonatkozó rendelkezéseit.


A kormány költségvetés átírására vonatkozó terveit a Kovács Árpád által elnökölt, Matolcsy György jegybank elnököt és Windisch Lászlót, az Állami Számvevőszék elnökét tagjai között tudó Költségvetési Tanács véleményezi és hagyja jóvá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top