Politika

Orbán meghátrált: fel kellett adnia a vétóit, hogy csökkenjen a visszatartott EU-s pénzek mértéke

ezalenyeg.hu

Megalázó este volt ez Orbán számára – mondta egy EU tagállam diplomatája – Le kellett nyelnie vétóit, és alig kapott csökkentést a feltételrendszeren. Mindezt azért, hogy megmentse a helyreállítási tervét, és ezáltal legalább egy kicsit megnyugtassa a piacokat.

 

Magyarország nem vétózza az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós hitelt, és a globális minimumadót – erről történt megállapodás az EU-hoz delegált nagykövetek tegnapi tanácskozásán.

Tehát Orbánéknak visszakozniuk kellett a zsarolásukból, cserébe viszont alig kaptak valamit.

  • Jóváhagyták a magyar helyreállítási tervet. Így ugyan nem esünk el annak a mintegy 1650 milliárd forintnyi támogatásnak a lehetőségétől, de majd csak akkor kapjuk meg, ha Orbánék teljesítik az EU 27 jogállamisági feltételét. Ez pedig további kompromisszumokra kényszeríti majd a mi utcai harcosunkat.
  • Némileg csökkentették a magyar kormány büntetését (3000 milliárdról 2600 milliárdra), de a nekünk járó pénz több, mint felét még így is visszatartják.

 


Káncz Csaba politikai elemző a hírt kommentálva egy EU tagállam diplomatáját idézte, aki a Politiconak nyilatkozott:

Megalázó este volt ez Orbán számára. Le kellett nyelnie vétóit, és alig kapott csökkentést a feltételrendszeren. Mindezt azért, hogy megmentse a helyreállítási tervét, és ezáltal legalább egy kicsit megnyugtassa a piacokat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top