Politika

Mi történt? Szijjártó két nappal az EP-alelnök letartóztatása után parolázott Katarban

nyugatifeny.hu

Jó az időzítés.

Facebook-videót közölt az éppen korrupciós botrány miatt nagy figyelmet kapó Katarból Szijjártó Péter, ahol a földgázzal kapcsolatos megállapodásról tárgyalt a helyi kormányzattal.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ideje annak, hogy az Európai Unió tegyen a csepfolyósított földgáztározók és az öreg kontinens közötti közlekedési kapcsolatok fejlesztése érdekében. Hozzátette: a cél, hogy nőjenek a kapacitások, és így

a katari gáz megjelenjen az európai piacon.

Szijjártó fontosnak tartja, hogy a Katar és az EU közti kapcsolat “a kölcsönös tiszteletre” alapuljon, amelynek feltétele, hogy az európai politikusok tiszteletben tartsák a katariak (muszlim — a szerk.) vallását. Hozzáfűzte:

nem vezet eredményre, ha “kioktató, lenéző, leckéztető” stílusban közelítenek hozzájuk,

mert úgy nem tud létrejönni együttműködés a felek között — mondta mindezt az idegenellenes magyar kormánypárt vezető politikusaként.

Véleménye szerint a kölcsönös előnyök alapján kell megvizsgálni az együttműködés lehetőségét, amelyre szerinte van bőven példa. Ennek kapcsán megemlítette az energiaellátás biztonságának, valamint a gazdasági hanyatlás elkerülésének kérdéskörét.


(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top