Politika

350 milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt Magyarország november végéig

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Eddig mindössze 1,2 millió forintnyi orosz érdekeltség lefoglalásáról lehetett tudni.

870 millió eurónyi, vagyis mintegy 350 milliárd forintnyi orosz vagyont zárolt Magyarország november 25-ig – írja a Népszava egy friss európai bizottsági összesítés alapján.

A lap szerint ez még európai összehasonlításban is jelentős összeg. Ráadásul a magyar állam eddig mindössze 3 ezer eurónyi, vagyis 1,2 millió forintnyi orosz érdekeltség lefoglalásáról számolt be az Európai Uniónak.

A friss összesítés szerint Olaszországban 2,3 milliárd, Németországban 2,2 milliárd, Ausztriában majdnem 1,8 milliárd eurónyi orosz és részben fehérorosz érdekeltséget zároltak. Bulgáriában ez az összeg 11,3 millió, Csehországban 10,8 millió, Szlovákiában 4,9 millió eurót tett ki.


Az unió tagállamaiban eddig befagyasztott orosz magánvagyon nagyjából 19 milliárd euróra rúg, a lefoglalt orosz állami vagyon pontos összege viszont nem ismert – írja a lap.

Az orosz-ukrán háború miatt eddig eddig 1241 személy és 118 szervezet ellen vezetett be büntetőintézkedéseket az Európai Unió, vagyis befagyasztották a vagyonukat és utazási tilalommal sújtották őket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top