Politika

Itt van Varga Mihály váratlan bejelentése: Újra kell tervezni a folyamatokat

nyugatifeny.hu

Döntöttek.

“Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciós politika gyökeresen megváltoztatta a gazdasági folyamatokat. Ennek hatására újra kell tervezni a 2023-as év gazdasági és pénzügyi folyamatait” — ismertette pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály.

A pénzügyminiszter arról is írt, hogy a kormány már megkezdte ezt a munkát, és ennek eredményeképpen év végéig a korábban elfogadott,

más gazdasági pályát feltételező 2023-as költségvetést módosítani fogják.

Varga szerint az a cél, hogy a kedvezőtlen nemzetközi környezetben is biztosítsák a hiány és az adósság csökkentését, azonban – szerinte – a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkahelyek megvédése is prioritás.

Varga hozzátette: egyetért Vajda Zoltánnak, az Országgyűlés költségvetési bizottsága elnökének javaslatával, hogy erről tájékoztassa a parlament illetékes bizottságát.

“Amint a Pénzügyminisztérium elkészül a módosításokkal, és ezt a kormány jóváhagyja, örömmel veszek részt a költségvetési bizottság ülésén”

— zárta bejegyzését Varga.


(Varga Mihály/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top