Politika

Kitört a Szijjártó botrány, hajnalban üzent: ez hazugság, ilyen nem történt!

thepost.hu

Szijjártó Péter szombaton kora hajnalban volt kénytelen élő Facebook-videóban cáfolni a Magyarországról megjelent állításokat.

Előzőleg Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke mondta azt, hogy több európai ország, köztük Magyarország miatt hoztak csak tessék-lássék szankciókat Oroszország ellen. Azt mondta, Magyarország más államokkal közösen megakadályozta, hogy Oroszországot kizárják a SWIFT-rendszerből, vagyis a bankközi fizetési rendszerből.

Szijjártó Péter így reagált:

Megjelent egy hazugság, most válogathatnék a jelzők között, de most csak túl durvák jutnak eszembe, inkább csak maradjunk ennyiben, hogy hazugság – Kezdte Szijjártó Péter, aki szerint Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke azt állította, hogy néhány európai ország, köztük Magyarország nem akarta, hogy a banki átutalási rendszerből kizárják Oroszországot.

– Magyarország nem szólalt fel ebben a kérdésben semmilyen módon, itt nem volt semmilyen döntési helyzet, tehát ez egy hazugság. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy egy nagy politikai pártcsalád vezetője még háború idején is a politikai haszonszerzésre tör teljes mértékben tekinteten kívül hagyva ezt a politikai válsághelyzetet – mondta Szijjártó Péter. (Ha az alábbi videó nem indul el, itt elérheti!)


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top