Politika

Nem hiszed el: Hiába az ígérgetés az EU felé, újabb egyszereplős közbeszerzés zárult le

nyugatifeny.hu

Nem kevés pénzt kap a nyertes.

A kormány az EU felé ígért vállalásokban fogadta meg, hogy kevesebb egyszereplős közbeszerzés lesz, azonban nemrég egy ilyen zárult le sikerrel.

Corvin-lánc testület állítása szerint kényszerűségből hirdetett nyertest egyetlen meghívott ajánlattevő közül, így tőle szerez be 72 darab műtárgyat, hogy méltó módon dekorálhassa a nemrég elkészült székházát

A közbeszerzés maga meghívásos volt, a Testület mégiscsak egy ajánlattevőt hívott meg három helyett. A Testület elismerte, hogy a helyzet speciális, de azzal magyarázta az egyszereplős versenyt, hogy nem létezik reális alternatíva beszerzési igényének kielégítésére, és a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy a közbeszerzés tárgya a versenyt indokolatlanul szűkítő módon került meghatározásra.

A nettó 274,45 milliós összegért tehát 72 műtárgy tulajdonjogát szerzi meg a testület, ezek között 47 festmény, 7 szobor, 5 állóóra, 11 dísztárgy és 2 tükör van.


A 72 műtárgynak lesz is helye, hiszen a főváros XIV. kerületében található villa 2198 négyzetméteres. Az épületet ingyen kapta az államtól a Horthy Miklós alapította, majd az Orbán-kormány által újjáélesztett Corvin-lánc odaítélését egyengető testület. A villa felújítására és berendezésére több mint bruttó 6 milliárd forintot költöttek közpénzből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top