Politika

Gyurcsány Ferenc: Az átlépő politikusok gyakran kérdezik, mi a DK sikerének a titka

nyugatifeny.hu

Mostanában sokan voltak.

Gyurcsány Ferenc vasárnap reggel arról írt, hogy mi a DK sikerének a titka. Mostanában több politikus is átlépett a DK-ba, akik gyakran teszik fel ugyanezt a kérdést. Az elmúlt hetekben

  • Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere,
  • Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere,
  • Erdősi Éva, az ellenzék volt csepeli polgármesterjelöltje, korábbi párbeszédes politikus
  • Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője,
  • Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője
  • Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja,
  • Juhász Béla, a Momentum sződligeti polgármestere is

csatlakozott a legnagyobb ellenzéki párthoz.

A teljes posztot itt tudod elolvasni.

Amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik hozzánk, a beszélgetések végén igyekszem én is találkozni a tagjelölttel. Belenézni a szemébe. Érteni az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, mélységét, látni a reakciókat.


Persze ők meg engem tesztelnek végső döntésük előtt. Így van ez rendjén. Leggyakoribb kérdésük, hogy miért, mitől működik a DK a többi ellenzéki pártnál sikeresebben. Mi a titok?

Nincs titok. De:

1. Határozott, mindenki mástól megkülönböztethető politikai karakterrel kell rendelkezni. Tudniuk kell a választóknak, hogy mit képviselünk, hogy mit fogunk képviselni, ezért a karakternek nemcsak egyértelműnek, hanem stabilnak, hosszú időn keresztül állandónak kell lennie. A DK ilyen párt.

2. Erős felhatalmazású, egységes csapatnak kell vezetni a pártot. Merni és tudni kell vezetni, irányítani. Képviselni a párt közösen eldöntött irányvonalát. Kezdeményezni, előre tervezni, üzemszerű szervezettséggel végrehajtani. A DK vezetése ezt teszi.

3. Országos szervezet kell. Ott kell lenni minden nagyobb településen. Menni, beszélni, magyarázni, szervezni, mozgásban tartani, segíteni, ellenőrizni, együtt tartani. Közösséget kell építeni. Egymásra kiváncsi, egymás társaságát kereső emberekkel. A DK jelen van.

4. Erős identitás, egymásra vigyázó belső kultúra kell. Engedni hibázni, de nem engedni rossz belső hatalmi játékokat vívni. Segíteni kell az egyéni ambíciókat összefésülni a közös érdekekkel, akarni a sikert, örülni a sikernek, támogatni, becsülni egymást. Érteni, ha nem tudsz vigyázni a pártodra, nem fogsz tudni vigyázni az országra se. Mi a DK-ban vigyázunk egymásra.


Szóval valójában semmi különös. Tisztességesen és becsületesen el kell végezni a munkát. Mi elvégezzük ezt a munkát. De ez valóban nem nagy titok.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top