Politika

Kijött a rendelet: Kétszer annyival büntetnék azokat, akik kilépnek az önkéntes nyugdíjpénztárból

nyugatifeny.hu

Mi lenne, ha nem lenne önkéntes?

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány az önkéntes nyugdíjpénztárakról szóló legújabb rendeletét – olvasható a kabinet honlapján.

A közzétett kormányrendelet tervezete az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak befektetési és gazdálkodási szabályairól szól, és megállapítja a tagsági jogviszony megszűnése, valamint az egyéni nyugdíjszámlán nyilvántartott összeg felvétele esetén a pénztártag követeléséből levonható költség felső határát.

A jelenleg érvényes rendelet szerint legfeljebb 3 ezer forintot lehet levonni, az új rendelettel ezt a

duplájára emelnék.

A szöveg úgy szól, hogy a tagsági jogviszony megszűnése, valamint az egyéni nyugdíjszámlán nyilvántartott összeg egészének vagy egy részének felvétele esetén a tag követeléséből az indokolt költség, de legfeljebb 6000 forint vonható le.


Ezt az összeget a pénztár évente egyszer megemelheti, a KSH által közzétett, előző évi fogyasztói árindex mértékével. Erről a számlaértesítőben kell tájékoztatni a pénztártagokat.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top