Egyéb

Tedd a fokhagymát a csuklódra és figyeld mi történik! Zseniális ez a módszer!

szunido.com

A fokhagymának nemcsak a konyhában a helye, sok minden másra is sikerrel alkalmazhatjuk. Íme hat tipp:

1. Pattanások elmulasztására

A fokhagyma leve erős pattanás – és mitesszerellenes hatással bír, nem véletlen, hogy sok ilyen célú kozmetikum összetevői között is megtaláljuk. Ha nyomkodás helyett bekenjük egy cikk fokhagymával a pattanásokat, azok sokkal hamarabb elmúlnak.

2. Gombásodás ellen

Tíz gerezd fokhagymát felszelünk,és egy liter vízbe vagy olíva olajba helyezzük lemosóval rendszeresen lemossuk a gombás testrészt. A gombásodás hamarosan visszahúzódik!

3. Fogfájás enyhítésére

Egy gerezd fokhagyma a fájós fogunk mögé, az ínyre, és a fájdalomnak már néhány perc múlva nyoma sincs.

4. Szálka kivételéhez

Fogjunk egy sebtapaszt, csepegtessünk rá néhány csepp fokhagyma levet, majd ragasszuk le vele a szálkával érintett bőrfelületet. Ha egy órát így volt leragasztva, sokkal könnyebb lesz kihúzni a szálkát.


5. Repedt ablaküveg

A megrepedt ablaküveget kenjük be fokhagyma lével, így az nem reped tovább.

6. Immunrendszer erősítése

Reggel helyezzünk a szánkba egy gerezd fokhagymát, és addig tartsuk bent, amíg csak képesek vagyunk rá. A nyálban feloldódó hatóanyagok egész testünkben szétterjednek, támogatva szervezetünk működését és az immunrendszerünket.

Ha nyers fokhagymát fogyasztasz, az nemcsak javítja az étvágyat, de erősíti az immunrendszert és véd a megfázás ellen, vértisztító, enyhíti a vérszegénység tüneteit, jótékony hatással van azok esetében, akik vesebetegségben, húgyúti fertőzésben szenvednek.

Allergia, érzékenység esetén ne fogyasszuk.

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top