Politika

Most érkezett: Orbán mocskos ügyeitől hangos az amerikai sajtó

nyugatifeny.hu

A miniszterelnök hamis információkat terjesztetett.

Orbán Viktorról írt a Breitbart nevű amerikai konzervatív lap. A cikkben többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar kormány félrevezető információkat terjesztett, és nyíltan használták fel céljaikra a médiában megteremtett dominanciát.

Orbánt szélsőjobboldali politikusként említik, és megjegyezték azt is, hogy Orbán és a Fidesz hamis információkat terjesztetett politikai ellenfeleiről.

“Az Egyesült Államoktól Brazílián át Izraelig hazugságok és álhírek akadályozták a választók tájékozódását, de sokan átláttak a Trumptól kölcsönözött, összeesküvések-elméletektől hemzsegő taktikákon, és nem engedték, hogy meggyengüljön a hit a demokratikus folyamatokban”

— írták.

“A Fidesz hamis vagy félrevezető információkat terjesztetett”

— tették hozzá.

Kiemelték, hogy a volt amerikai elnök (Donald Trump) a magyarországi választások során is fontos tényező volt, hiszen

nyíltan a szélsőjobboldali Orbán Viktort támogatta.

“Orbán és a Fidesz teljes mértékben kihasználta a médiában kialakított dominanciát, és tényszerűen hamis vagy félrevezető információkat terjesztetett a politikai ellenfeleiről”

— írta a lap, a Political Capital tanulmánya nyomán.


Hangsúlyozták: Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szoros kapcsolatot ápoló Orbán a szavazás előtt nem sokkal azt állította, hogy ellenfelei paktumot kötöttek az ukránokkal, akiknek fegyvereket és katonai segítséget ígértek. Orbán ezzel kapcsolatosan nem mutatott be bizonyítékokat, pártja pedig ismét többséget szerzett a parlamentben — jegyezték meg.

(breitbart.com / mandiner.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top