Politika

Orbán Viktor örülhet: Hatalmas összeggel emelkedik a miniszterelnök fizetése az újévvel

nyugatifeny.hu

Nem csak ő jár jól.

A kormány pár éve fogadta el azt a törvényjavaslatot, ami értelmében az országgyűlési képviselők fizetését az előző évi átlagbér háromszorosában kell meghatározni. A törvénynek köszönhetően nem kell évente új jogszabályt hozni a képviselők béremeléséhez, az alapból emelkedik, vagy csökken az bérük az előző évi átlagbér adatai alapján.

Nem csak a képviselők, de Orbán Viktor, Novák Katalin és Kövér László is jól járhat ennek köszönhetően 2023-ban.

A statisztikai előrejelzések szerint 17 százalékkal nőtt idén az átlagbér, ez azt jelenti, hogy a képviselők fizetési legalább 230 ezer forinttal nőnek majd, és még többel, ha bizottsági tag, vagy más tisztséget tölt be a képviselő.

Az idei 1 millió 316 ezer forintos képviselői alapbér 2023 márciusától körülbelül bruttó

1 millió 549 ezer forintra nő.

Orbán Viktornak a nyári fizetésemelése óta nem csak a képviselői alapbér jár, hanem a a házelnöki tiszteletdíjjal megegyező összeg is, ez utóbbi az alapjuttatás 2,7-szerese.

Így márciustól a miniszterelnök fizetése a mostani 4 millió 870 ezer forintról bruttó

5 millió 727 ezer forintra nőhet,

ami bruttó 857 ezer forintos fizetésemelésnek felelne meg.


Kövér László is örülhet, neki bruttó 600 ezer forinttal nőhet a fizetése, egészen bruttó 4,2 millió forintot kaphat márciustól.

A házelnök tiszteletdíjához rögzítettek Novák Katalin köztársasági elnök bérét is, aki Kövér László fizetésének 1,1 szeresét, azaz nagyjából bruttó 4,6 millió forintot vihet majd haza. Ez 700 ezer forinttal magasabb összeg a jelenlegihez képest.

A miniszterek fizetéséről nem rendelkezik a törvény, Gulyás Gergely azonban azt nyilatkozta, Orbán Viktor 2018 óta az átlagbér hatszorosában határozza meg a miniszterek fizetését. Ha a kormányfő ezt jövőre is betartja, a miniszterek nagyjából 3,1 millió forintos fizetést kaphatnak, mintegy 460 ezer forinttal többet, mint eddig.

(via rtl.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top