Politika

Meglepő helyről kapott kritikát Orbán: Hatalmas problémát okozott a kormány döntése

nyugatifeny.hu

Ez sem jött össze.

1990 óta folyamatosan csökken a magyar lakosság Erdélyben, erről Markó Béla, az RMDSZ egykori elnöke és volt parlamenti képviselő beszélt a Klubrádióban. A politikus szerint a csökkenés mértéke még soha nem volt akkora, mint most.

Markó szerint több oka is van az elvándorlásnak, egyik ezek közül a kettős állampolgárság.

“Jóval többen mentek el tehát, mint korábban, ehhez pedig hozzájárult a kettős állampolgárság intézménye is, azaz a magyar állampolgárság felvétele is, ami jócskán megkönnyítette a kivándorlást”

— fejtette ki véleményét.


Romániából sok fiatal is kivándorol, Markó szerint a romániai magyarság egy generációval öregebb, mint a románok, ez is okozhatja a csökkenést.

A román Országos Statisztikai Intézet még pénteken tette közzé a legrissebb népszámlálás adatait, ami szerint a magyar lakosság a 10 évvel ezelőtti 6,5 százalékról 6 százalékra csökkent.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top