Politika

Hadházy világosan megüzente Márki-Zay-nak: Nem lép be az új pártjába

nyugatifeny.hu

Közölte, nem vesz részt az ellenzék felszabdalásában.

Az Index információi szerint Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját, amely majd a 2024-es önkormányzati és EP-választáson is indulni kíván. A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta:

örülne, ha csatlakozna hozzájuk Hadházy Ákos

független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán reagált Márki-Zaynak az üggyel kapcsolatban.

Bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

“Válasz Márki-Zay Péternek.

Tisztelt Polgármester Úr, Kedves Péter!

Régi barátságunkra és az irántad érzett változatlan és őszinte megbecsülésre tekintettel próbálok nagyon udvariasan, de lényegre törően fogalmazni: minden ellenkező híreszteléssel szemben én

nem kívánok részt venni az általad most bejelentett párt munkájában.

Elmondtam neked személyesen is többször, de a jelek szerint nyilvánosan is szükséges: bármilyen új pártot csak erős alapokon, széleskörű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Ezek hiányában a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak

egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában.

Bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége: nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán – a projekt törvényszerű bukása után – még mélyebbre süllyedjenek az apátiába, még kevesebb embernek legyen kedve aktívan tenni hazánk sorsának jobbra fordításáért.

Meggyőződésem szerint jelen pillanatban bármilyen párt alapításánál fontosabb ellenzéki feladat

a valódi, tisztességes választások feltételeinek kivívása.

Minden eddigi és jövőbeni közös munkát megköszönve kérlek még egyszer, ezúttal nyilvánosan is, ezeket is figyelembe véve fontold meg újra a szándékaidat!

Barátsággal:


Hadházy Ákos”

(Hadházy Ákos/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top