Politika

Hosszú évekre börtönbe kerül egy fideszes politikus bizalmasa

nyugatifeny.hu

Elkobozzák a vagyonát.

Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokú ügyészség az ügyfeleit megkárosító karcagi nő büntetésének súlyosítására tett indítványt — közölte a Népszavával a hatóság.

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet értelmében a karcagi nő az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre vonatkozó szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jelentősen magasabb hozamot ígért.

A nő tevékenységének folytatására nem rendelkezett engedéllyel, az általa ígért “magas hozamok” megfizetését garantáló tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú,

néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott.

Szolnoki Törvényszék a vádlottat csalás bűntette és más bűncselekmények miatt

10 év börtönbüntetésre,

5.400.000.- Ft pénzbüntetésre, végleges hatályú gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól eltiltásra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a vádlottal és az általa képviselt gazdasági társasággal szemben vagyonelkobzást rendelt el — írta a lap.

A vádlott terhére az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség, a szabadságvesztés tartamának súlyosítása érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja alapján azonban a kiszabott szabadságvesztés időtartama aránytalanul enyhe, annak súlyosítása, valamint a sértettek által bejelentett polgári jogi igények érdemi elbírálása, a nő kártérítés megfizetésére kötelezése és további

családtagjaival szemben is vagyonelkobzás elrendelése indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz majd döntést.


A Blikk korábban arról írt, hogy egy akkor még aktív fideszes politikus, Czibula Csaba segítette Bróker Marcsit. A férfi a lap információi szerint lelki támaszt nyújtott a nőnek az otthonától távol került asszonynak.

(nepszava.hu/blikk.hu/Nyugati Fény) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top