Politika

Árnyékkormány: Újabb 10 százalékos nyugdíjemelést kell adni az időseknek az infláció miatt

nyugatifeny.hu

Emellett egy egyszeri, 100 ezer forintos korrekciót is fontosnak tartanak.

Lelkesen ünnepli az Orbán-kormány propagandasajtója a januári 15 százalékos nyugdíjemelést, miközben egy év alatt 47 százalékkal drágultak csak az élelmiszerek — mondta Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter csütörtökön.

Hozzátette: ráadásul a Népszava elemzése szerint több tízezer nyugdíjas kap szégyenletes, alig 6000 forintos emelést. A nyugdíjasok háromnegyede pedig havi 200 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat kap.

“Az árnyékkormány szerint a vágtató orbáni infláció miatt túl kevés a januári nyugdíjemelés, ezért – a legnagyobb magyar nyugdíjas-érdekképviselettel, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsával egyetértésben –

egy újabb 10 százalékos, visszamenőleges nyugdíjemelésre van szükség”

— jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, hozzátéve, ugyanis az Orbán-kormány kisebb emelést adott, mint amennyivel tavaly csökkent a nyugdíjak értéke.

A politikus elmondta, ezen felül az árnyékkormány szükségesnek látja

egy azonnali, egyszeri 100 ezer forintos támogatás kifizetését

a havi 142 ezer forintnál kisebb nyugdíjak esetében.


Az ennél magasabb nyugdíjaknál sávosan csökkenő, egyszeri támogatás kifizetése szükséges a nyugdíjasoknak.

“Csak ezek az intézkedések enyhíthetik az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres gázáremelés hatásait.

Az Orbán-kormány azonban magára hagyta a nyugdíjasokat, ezért az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy egy tisztességgel végigdolgozott élet után tisztességes nyugdíjat kapjanak az idősek”

— mondta a politikus.

Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta: több mint 54 ezer nyugdíjas kap kevesebb, mint havi 40 ezer forintos nyugdíjat. Mint rámutatott,

ebből az összegből egyetlen ember sem tudja fedezni a havi élelmezését,

nem hogy a fűtést, vagy a villanyt.

Videó:



.

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top