Politika

Orbán embere bejelentette: A világ élvonalában van a magyar felsőoktatás

nyugatifeny.hu

Hatalmas örömhír!

Magyarországon 11 egyetem a világ élvonalában van, a legjobb öt százalékban szereplünk, mondhatjuk, hogy

topligásak vagyunk

— hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a 23. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten.

Hankó Balázs azt mondta: ritka az az ország, ahol tíz egyetemistából nyolc állami ösztöndíjjal kezdheti meg tanulmányait.

“Az állami ösztöndíj mellett ráadásul 33 különböző ösztöndíjat kínálnak, mintegy 70 milliárd forintból, 170 ezer hallgatónak”

— fűzte hozzá.


Az államtitkár arról beszélt, “Magyarország megmaradásához, felemelkedéséhez, sikeréhez mindig szükséges volt az a szellemi háttér, amit a magyar egyetemek biztosítottak“.

“Ha sikeresek vagyunk, mindig vannak olyanok, akik irigyek ránk, ezért szeretném hangsúlyozni, hogy

minden körülmények között megvédjük a magyar hallgatókat, kutatókat, őket sérelem nem érheti”

— állította Hankó Balázs.

Az államtitkár szavai szerint Magyarországon “jó ma egyetemistának lenni, mert a hallgatók választanak egyetemet, ők döntik el, hogy mit tanulnak, szabadon szervezhetik az életüket egy 300 ezres közösségben, ahol az oktató és a hallgató nem tanár és diák, hanem kollégák, akik együtt felelnek Magyarország jövőképességéért“.

“Egy diplomás ma 36 nap alatt helyezkedik el Magyarországon, és a bérelőnye is jelentős, több mint 80 százalékos”

— magyarázta, hozzátéve, azt szeretnék elérni, hogy

2030-ra

legyen egy olyan egyetemünk“, amit a világ legjobb 100 egyeteme között tartanak számon, és legyen három olyan, amelyik az Európai Unió legjobb 100 egyeteme között szerepel.


“Közösen tehetjük sikeressé Magyarországot, legyen a magyar felsőoktatás a magyar siker kvantumtényezője”

— jegyezte meg Hankó Balázs, aki emlékeztetett arra is, hogy akik idén felvételiznek, február 15-ig adhatják be jelentkezéseiket.

(MTI korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top