Belföld

Hidegrázás: járőrautóra kötött gyászszalagot választott borítóképnek az Újbudán meggyilkolt rendőr

A fiatal rendőrt két szúrás is szíven találta / Fotó: MTI Mihádák Zoltán

Valóban kegyetlen a sors, ha így mutatja meg magát – aki hisz benne, csak ezt gondolhatja Baumann Péter, a XI. kerületben halálra késelt rendőr halálával kapcsolatban.

Mint megírtuk, a főtörzsőrmester egy hónap múlva ünnepelte volna a 30. születésnapját. Két társával együtt éjszaka riasztották egy őrjöngő férfihez, aki Budapesten a XI. kerületi Lecke utcában tombolt. Az ámokfutó késsel támadt a zsarukra, Pétert kétszer is szíven találta szúrásaival. A súlyosan sérült áldozatot még kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

A fiatal körzeti megbízott számára a rendőri szolgálat több volt, mint egyszerű munka. Az ő esetében nem üres szó, hogy hivatása volt rendőrnek lenni, közösségi oldalán számtalan fotó tanúsítja, hogy milyen sokat jelentett neki a rend védelme. Ami viszont igazán döbbenetes, hogy a Facebookon – ahol egyébként ő maga egy n-nel írja a vezetéknevét, míg mindenhol máshol két n-nel szerepel – a borítóképe egy rendőrautót ábrázol, aminek antennájára egy gyászszalagot kötöttek. Annak idején azért tette ki ezt a képet, mert egy rendőr kollégája tragikus módon halt meg – most pedig pontosan ugyanígy emlékeznek rá bajtársai. Fekete szalaggal a rendőrautók antennáján.





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top