Belföld

A meggyilkolt rendőr szívszorító hitvallása: „Ha történne is velem valami, akkor azt azért tettem, hogy megvédjem azokat, akik miatt rendőr lehetek”

A meggyilkolt rendőr, Baumann Pétertől szívszorító hitvallása a hivatásáról: „Ha történne is velem valami, akkor azt azért tettem, hogy megvédjem azokat, akik miatt rendőr lehetek” /Fotó: Blikk

Szívszorító sorokat idézett Baumann Pétertől egy közeli barátja, egyben kollégája. A 29 esztendősen meggyilkolt férfi rendíthetetlen rendőri hitére derült fény.

A fiatal rendőr drámája az egész országot megrázta. Ahogyan arról a Blikk is beszámolt, a XI. kerületi rendőrkapitányság épületénél gyertyákkal és virágokkal búcsúztatják a csütörtök esti rendőrtámadás áldozatát. A kegyetlen ámokfutásban meghalt rendőr egyik kollégája könnyfakasztó sorokkal búcsúzik barátjától, Baumann Pétertől, amelyet a Zsaruellátó Facebook-oldalán tettek közzé.

(A legfrissebb hírek itt)

„Személyesen is volt lehetőségem Petit megismerni, aki egy igazi élettel teli, mosolygós srác volt, imádta a szüleit, mindig róluk mesélt… Sokat volt lehetőségem vele beszélni, találkozni is egy jó párszor. Mindig öröm volt látni és beszélgetni vele. Voltak céljai, őszintén beszélt, és mindig mosolyt csalt a másik arcára” – mesélt a fiatal rendőrről a Facebookon közzétett, megrendítő erejű bejegyzésben a barátja, aki arra is kitért, hogy egyszer ő maga kérdezte meg Petitől, leszerelne-e valaha is rendőrségtől, hiszen annyi veszéllyel jár… És mi lesz, ha történik vele valami? Péter a következőket felelte:


Soha nem szerelnék le, imádom a hivatásom, és nem félek a rosszfiúktól, elbánok velük, de ha történne is velem valami, akkor azt azért tettem, hogy megvédjem azokat, akik miatt rendőr lehetek.

A rendőrtámadást elkövető férfiről a szomszédok azt nyilatkozták, hogy a konditerem megszállítja volt, amelyet kigyúrt, szteroidozott teste is bizonyít.


A férfi – aki egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az ott tartózkodó járőr egy figyelmeztető lövést követően lábon lőtte – nem tett vallomást, illetve panasszal élt a gyanúsítás ellen.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top