Politika

45 kíméletlen kérdést szegeztek az állami hatóságnak a botrányos ügyben

nyugatifeny.hu

Nem hagyják annyiban.

Összesen 45 kérdést nyújtott be a debreceni Civil Fórum a Hajdú-Bihar megyei környezetvédelmi hatóságnak a környezeti hatásvizsgálati eljárás során — adta hírül a Magyar Hang.

A beruházó kínai cég többször módosította a vízigényre való adatait, ezért azt javasolja a szervezet, hogy a hatóság végezzen összehasonlítást a már működő németországi üzem fogyasztásával.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a cég kérelme szerint a telephely várható forgalma napi 350 nyerges vontató, továbbá napi 1291 személygépkocsi, ezeknek a károsanyag-kibocsátása nem is szerepel a dokumentumban.

A gyár gázkazánjainak éves szén-dioxid-kibocsátása kibocsátása 288 ezer tonna, amely több mint 2019-ben a város teljes közlekedésének szén-monoxid kibocsátása, ezzel pedig nem hogy nem csökkene az üvegházhatású gázkibocsátás, hanem 28 százalékkal nőne.


A debreceni gyár megépülését sokan nem támogatják, a Civil Fórum a beruházás felfüggesztését kérte. A botrányba fulladt közgyűlésről, amelyen a polgármesterbe és a gyár magyar kirendeltségének vezetőjébe is belefojtotta a szót a lakosság.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top