Politika

FRISS: Összefogtak a polgármesterek, és megüzenték Orbánnak, azonnal fejezze be ezt

nyugatifeny.hu

Remélik, a következő fordulóban nem így lesz.

Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) elnöksége szerint a kormány pártpolitikai szempontok alapján tett különbséget fővárosi kerületek között az energia-többletköltségekhez nyújtott részleges támogatás szétosztása során, és ez elfogadhatatlannak tartják.

A BÖSZ közleményét változtatás nélkül idézzük alább:

Hiába csökkentek látványosan a tőzsdei energiaárak a háború előtti szintre, minden budapesti önkormányzatot, így minden budapesti lakost sújt a kormányzat elhibázott energiapolitikája miatti költségnövekedés.

A kormányzat a budapesti önkormányzatok által fizetendő szolidaritási hozzájárulást eközben az önkormányzatok nehézségei ellenére a kétszeresére emelte, majd politikailag motiváltan ennek egy részét egyes fővárosi kerületeknek – világos számítások és átlátható elvek alkalmazása nélkül – kegyeskedett visszaadni.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöksége

nem tartja elfogadhatónak,

hogy a Kormány pártpolitikai szempontok alapján tett különbséget budapesti kerületek lakosai között az energia-többletköltségekhez nyújtott részleges támogatás szétosztása során.

Egyes kerületek politikai okokból egyáltalán nem részesülhettek ebben a támogatásban, míg akik vissza is kapták az általuk fizetendő szolidaritási hozzájárulás egy részét, sokkal kisebb mértékű támogatásban részesültek, mint a Fidesz által vezetett kerületek.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége kifejezi szolidaritását a politikai alapú megkülönböztetést elszenvedő kerületi önkormányzatokkal, egyben

felszólítja a Kormányt,

hogy a támogatások második körös kiosztása során normatív és objektív szempontok alapján, pártpolitikai megkülönböztetés nélkül kezelje az egyes helyi önkormányzatokat.

Karácsony Gergely elnök
Soproni Tamás társelnök


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top