Egyéb

Árnyékkormány: El kell törölni a hétszeres rezsiemelést! (+videó)

nyugatifeny.hu

Varju László szerint már nem hazudhat tovább a szankciókról a kormány.

Magyarországon kívül szinte egész Európában örülhetnek az emberek. Az európai rezsicsökkentés hatására a gáz világpiaci ára egyötödére csökkent annak, mint amennyibe tavaly augusztusba került — említette Varju László, a DK árnyékkormányának energia- és rezsiügyi árnyékminisztere, szerdán.

Hangsúlyozta: amikor tavaly augusztusban az Orbán-kormány eltörölte a rezsicsökkentést és a hétszeresére emelte a rezsit, éppen a világpiaci árakra hivatkozott.

“Az árnyékkormány szerint el kell törölni a hétszeres rezsiemelést.

Nem hazudhatja tovább a kormány a magyar embereknek, hogy a háború és a szankciók tehetnek a rezsiemelésről, hiszen

egész Európában egyötödére zuhant vissza a gáz ára”

— közölte Varju László, majd hozzátette: Orbán azonban nem hajlandó véget vetni a megszorításoknak, mert a kormány tovább nyerészkedik a rezsiszámlákra rakott Európa-rekorder áfán, amit az emberekkel fizettetnek meg.

“Ezért az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi”

— jelentette ki a politikus.

Varju László elmondta, miközben az Orbán-kormány magára hagyta a magyarokat a rezsiválságban, szinte minden EU-s tagország kormánya arra törekszik, hogy segítse az embereket és a vállalkozásokat. Hozzátette: ezért fizetnek kevesebbet a gázért a legtöbb európai országban, pedig a fizetések is jóval magasabbak.


(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top