Politika

Kemény választ küldött az Orbán-kormánynak az Európai Bizottság

nyugatifeny.hu

Cáfolták a magyar kormányt.

Beszámoltunk róla, hogy Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra szerint a nemzeti konzultációt visszaküldők 97%-az uniós szankciókkal szemben foglalt állást. Ezt a kabinet az Európai Bizottságnak való komoly üzenetként tekinti.

Tudomásul vettük a magyarországi konzultáció eredményét és a nagyon alacsony részvételt is

— így reagált az Európai Bizottság szóvivője hétfőn a kormányzati sikerpropaganda hírére.

Peter Stano felhívta rá a figyelmet, hogy a szankciókról a tagállamok egyhangúlag döntöttek, így

az Orbán-kormány is elfogadta azokat.

Eddig 9 büntetőcsomagot fogadtak el a tagállamok, a továbbiak elfogadásához pedig szintén teljes konszenzus szükséges.

Azt is elmondta, hogy a szankciók módosításáról és eltörléséről szintén közösen kell szavazni, így mind a 27 tagállam esetében egyetértésre van szükség a változtatáshoz. Stano szerint többféle választ adott az EU az orosz agresszióra, ezek között vannak a szankciók is.

Határozottan cáfolta

a magyar kormány azon állítását, miszerint a szankciók nem működnek. Szerinte az intézkedések hatásossága mérhető, ugyanis elmondása szerint sikerült az orosz kormányzat fizetőképességét rontani a háború idejére.


Az Eubarometer szankciókkal kapcsolatos felmérése szerint egyébként Magyarországon is támogatja a többbség a büntetőintézkedéseket: eszerint uniós szinten 73, Magyarországon 56% áll a szankciók mellett.

Stano arra is felhívta a figyelmet, hogy korábban már felajánlotta az EU és a NATO Oroszországnak az Ukrajnával való békés megegyezés lehetőségét — erre válaszul azonban inkább lerohanták az ukránokat.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top