Politika

Nógrád vármegye főispánja végre elárulta, mennyit kell fizetni a névváltoztatásért

nyugatifeny.hu

Nem keveset.

Precíznek és pontosnak tartja a főispáni megnevezést Nógrád Vármegye Kormányhivatalának főispánja. Az ATV-nek adott interjújában elárulta: idő kell még számára, hogy megszokja új titulusát, de

örül az új elnevezésnek.

Szabó Sándor arról beszélt: tisztában van vele, hogy sokan idejétmúltnak tartják a kifejezést, azonban ő ezt a “természetes fejlődés velejárójá“-nak tartja. Mint elmondta, részt vett a közigazgatási reform levezénylésében, és szerinte az új rendszer is beváltotta a hozzáfűzött reményeket az elmúlt években.

Bátran kimondom, nekem mindig egy kicsit csikorgott ez a kormánymegbízotti megnevezés” — mondta, aki szerint a főispánság nem jelenti a múlt visszahozatalát, mert szerinte a mostani poszt nehezen összehasonlítható a több száz évvel korábbiakkal.

Örül a főispán megnevezésnek, mert szerinte erre “felkapják a fejüket” az emberek, továbbá “pontos, precíz” leírásnak tartja az új munkaköri megnevezését. Hozzátette: ennek ellenére a vármegye és a főispán elnevezéseken kívül semmi nem jelent újdonságot a munkájában.

Arról beszélt, sokan a névváltoztatás költségeit nehezményezik, azonban szerinte azonban belefér, hogy kilencévente lecserélik a bélyegzőket és a táblákat. Véleménye szerint fontos, hogy szimbolikus ügyekkel is foglalkozzanak.

Becslése szerint a névváltozással járó adminisztrációs költségek

körülbelül 1 milliárd forintra rúgnak.

Elmondása szerint a működési költségekhez képest ez elenyésző összeg, és szerinte már egyébként is le kellett volna cserélni a táblákat az utak mentén.

A főispán interjúja alább megtekinthető:


(Heti Napló Sváby Andrással/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top