Politika

Drámai nyílt levélben mondtak fel egy neves intézményben, miután Orbánék befenyítettek

nyugatifeny.hu

Nemet mondtak a némasági fogadalomra.

Beszámoltunk róla, hogy az elmúlt hetekben több, polgári engedetlenségben részt vevő pedagógust elbocsátottak állásukból. Az indoklás szerint a tanárok “veszélyeztették” a gyermekek érdekeit azzal, hogy kiálltak az oktatás jövőjéért.

Pénteken két tanár is felmondott a XI. kerületi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban, miután elvesztettek minden reményt azzal kapcsolatban, hogy változást érhetnek el a pedagógus-tiltakozások által. Gábor Judit és Mihályi Fruzsina megrendítő nyílt levélben búcsúztak a közoktatástól.

A két pedagógus üzenetét változtatás nélkül idézzük alább:

“Mi, Gábor Judit és Mihályi Fruzsina, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium angol, magyar és történelem tantárgyat oktató tanárai, a humán munkaközösség vezetője és a 9. évfolyam évfolyamfelelőse, illetve az iskolaújság szerkesztőségének vezetői, 2023 februárjában befejezzük munkánkat iskolánkban, és búcsút intünk diákjainknak és családjaiknak.


2022 januárjában csatlakoztunk először az országos szervezésű pedagógussztrájkhoz, és azóta minden akcióban részt vettünk.

Töretlenül hittük és reméltük, hogy a sztrájk, a polgári engedetlenség, a tüntetések, a flashmobok, a segélykiáltások végül valódi változást hozhatnak, és segíthetik egy olyan élhetőbb oktatási rendszer létrejöttét, melyben diák, tanár és szülő egyaránt boldog és elégedett lehet.

Egy év küzdelem után úgy látjuk, a közalkalmazotti jogviszonyról történő lemondásunk az egyetlen helyes válasz, mely az oktatási rendszer ellen elkövetett ámokfutásra adható.

Nehéz szívvel hoztuk meg a döntést, melyről az utolsó pillanatig reméltük, hogy nem kell meghoznunk. Nem szerettünk volna pályaelhagyókká válni, mégsem hagytak nekünk más lehetőséget.

Nagyon köszönünk mindent iskolánknak, kollégáinknak, diákjainknak és családjaiknak, nélkülük talán idáig sem tudtunk volna kitartani.

Budapest, 2023. január 13.

Gábor Judit és Mihályi Fruzsina


(Mihályi Fruzsi/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top