Politika

Árnyékkormány: Orbánék ne büntessék az önkormányzatokat, mert azok jól spóroltak a gázzal!

nyugatifeny.hu

Szaniszló Sándor szerint a Fidesz szemet vetett az önkormányzati energiacégekre.

Hiába kezdtek el spórolni az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, az állami MVM kötbért fizettetne velük a fel nem használt gáz után — mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szaniszló Sándor, a DK önkormányzati ügyekért felelős árnyékminisztere.

Az Orbán-kormány előbb spórolásba hajszolta az önkormányzatokat, az önkormányzati intézmények bezárását okozva ezzel az egész országban, majd

megbüntette a spóroló önkormányzatokat,

amelyeknek ugyanúgy ki kell fizetniük a felhasznált gázt, csak nem gázszámla, hanem kötbér formájában

— jelentette ki Szaniszló.

Az árnyékkormány szerint az MVM-nek el kell engednie a kötbért, a többi városra pedig ki sem szabad ilyet szabni — jelentette ki az önkormányzati árnyékminiszter. Hozzátette: világraszóló botránynak tartja, hogy az Orbán-kormány azért bünteti az önkormányzatokat, mert jól spóroltak, és a fel nem használt gázért is pénzt kérne a kabinet.

Szaniszló elmondta: az árnyékkormány támogatná az önkormányzati távhőcégeket, mert szerintük a kormányzati büntetések által ezen cégek fognak bajba jutni. Szerinte az árnyékkormány nyújtja az egyetlen esélyt arra, hogy kikerüljenek az önkormányzatok a megdrágult energia miatti rezsiválságból.


A politikus kijelentette: politikai és gazdasági haszonszerzésből bünteti az önkormányzatokat a kormány. Példaként említette Miskolcot és Szegedet, amely települések távhőcégeit Szaniszló szerint szívesen megszerezné a kormány és gazdasági köre. A polgármester szerint ehelyett inkább el kellene engedni a településekre kiszabott büntetéseket.

Szaniszló Sándor videója alább visszanézhető:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top