Politika

Videóval: Itt a súlyos bizonyíték az árstopok váratlan hatásáról

nyugatifeny.hu

Ezzel kell szembenézniük a magyaroknak.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a régi, jegyrendszeres időket felelevenítő tábla fogadja a vásárlókat egyre több üzletben, azonban kiderült, már hiába a készletezési rendelet, továbbra is hiány van az árstopos termékekből a boltok jelentős részében.

Az RTL Híradója arra hívta fel a figyelmet, hogy a vásárlók üres polcokról küldtek felvételeket, amelyeken tojásnak, lisztnek vagy cukornak kellett volna lennie. Ám ezeket nem látták a boltokban, pedig múlt csütörtök óta kétszer annyi árstopos terméket kellene tartaniuk az üzleteknek.

“Délelőtt kell menni, délután ez reménytelen”

— mondta egy vásárló, amikor arról kérdezték, hogy mikor kaphatóak a boltokban az ársapkás termékeket.

Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint a szabályozásnem nem egyértelmű, ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek.

Nagy István, agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, hatósági árak nélkül 30 százalékkal többet költenének élelmiszerre a legszegényebbek.

Molnár László, a GKI vezérigazgatója szerint azonban a miniszter téved. Molnár László közölte:

a legszegényebbek is az elnyomorodás felé tartanak.

Orbán Viktor még a múlt év elején jelentette be büszkén, hogy február elsejétől hat alapvető élelmiszerre ársapkát vezetnek be, tehát ezeket a termékeket nem lehet drágábban adni, a tavaly októberi árnál. Azonban a szakértők már akkor felhívták rá a figyelmet, hogy

hatalmas áruhiánnyal kell szembenézniük a magyaroknak.

Mindennek tudatában a kormányzat mégis megtartotta az ársapkákat, mégpedig korrekciók nélkül.

Decemberben több vásárló is arról számolt be, hogy különféle trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy meg tudják venni a tejet vagy egyéb hatósági áras terméket, ugyanis ha külön-külön fizetnek, akkor akár egy család három kiló krumplit és három liter tejet is vehet, amennyiben talál belőlük a boltokban.


Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig az ATV-ben arról beszélt, hogy az is elképzelhető, hogy fokozatosan vezessék ki az árstopot. Parragh László szerint már most is itt van, de a tavasz folyamán bekövetkezik az az állapot, amikor

ki lehet vezetni az árstopot.

Videó:

(rtl.hu / 24.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top