Politika

Mi történt? Egy magyar településről már Romániába járnak tankolni és vásárolni az emberek

nyugatifeny.hu

Az üzemanyagon így több ezer forintot meg lehet spórolni.

A Blikk arról írt, hogy a határmenti Kübekháza szinte minden autósa átjár a román oldalra, ha kiürül a tank. Hozzátették: mivel a Mol romániai kútján körülbelül

120 forinttal olcsóbban lehet tankolni, mint Magyarországon,

még az önkormányzat mikrobuszát is Romániában tankolják meg. Az üzemanyagon így egy pár kilométeres kitérővel 5-6000 forintot is meg lehet takarítani.

Molnár Róbert, a település független polgármestere a lapnak elmondta, az üzemanyag-ársapka idején legfeljebb csak a nagyobb bevásárlásokat intézte Kübekháza lakossága a határon túl, “ám amióta jóval 600 forint fölött van itthon a benzin literje, a dízel a 700-at verdesi,

az egész falunak jobban megéri az a néhány kilométer a romániai Mol-kútig”.

Cargopedia adatai szerint, míg Magyarországon 626,4 forint a benzin literenkénti ára, Romániában csak 509,3 forint. A dízel árában is több mint 100 forintos különbség van.


“Húsz éve vagyok polgármester, ilyen kilátástalan helyzetben még nem volt a falu. A költségvetésünk katasztrofális lesz az idén, minimális a kompenzáció, nem tudjuk, mi lesz, egyre nő a társadalmi feszültség.

Minden fillért meg kell fogni”

— mondta a településvezető, aki azt is megjegyezte, hogy már egy éve a hó eleji nagybevásárlást is a román oldalon végzi a családjával, így a romániai tankolással együtt állítólag 20-30 ezer forintot is meg tudnak havonta spórolni.

(blikk.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top