Politika

Na most van baj: megérkezett Pintér legújabb ötlete

thepost.hu

Szerintük csak az ellenállás letörése a cél.

Rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási-nevelési intézményekben, amellyel a pedagógusok és az intézményvezetők munkateljesítményét vizsgálnák — derült ki szerdán egy kiszivárgott belügyminisztériumi dokumentumból.

A Belügyminisztérium állítása szerint a tanárok 70 százaléka egyetértett azzal, hogy díjazásuk a jövőben vegye figyelembe teljesítményük értékelését.

Ezt azonban cáfolja Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveztének (PDSZ) ügyvivője, szerinte ez igy nettó hazugság.

A PDSZ közleményt is adott ki Pintér Sándorék tervezetéről, teljességgel alkalmatlannak és rendkívül veszélyesnek nevezték azt. A kizárólag a sajtóból megismert tervezet összhangban van azzal, amit a belügyminiszter a Ludovikán előadott, amely bizonyította az oktatásirányításra való alkalmatlanságát, teljes hozzá nem értését.

“Látható, hogy a cél az ellenállás letörése, megosztás keltése a tantestületeken belül és az, hogy parancsokat végrehajtó, látszatteljesítményt produkáló, fegyelmezett katonává »neveljék« a pedagógusokat. Úgy határoznának meg elérendő célokat, hogy ahhoz a feltételeket nem biztosítják”

— írták a közleményben.

Látható cél a tantestületeken belüli megosztás is. Kiemelt béremelés jár a tantestület 20%-ának abból a pénzből, amit az ún. alulteljesítők béréből vonnának el, egymás elleni versengésre késztetve a kollégákat.

A PDSZ követeli Pintértől, hogy vonja vissza a tervezetet és minisztertársaival együtt keresse meg az azonnali, 45 százalékos béremelés forrását. Ha szükséges, ehhez segítséget is ad a szakszervezet.


Kérik még Pintért, hogy a tervezetével kapcsolatban kezdjen szakmai egyeztetésekbe, és a kormány is kezdjen széles körű és valódi szakmai és társadalmi egyeztetést a civilszervezetek és szakszervezetek által aláírt 9 pontos követelésekről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top