Politika

Orbán ledobja a nagyágyút: újabb propagandafilm jön!

thepost.hu

Válság ide vagy oda.

Korábban már adott az állam 1,268 milliárd forintos támogatást Soós Péter 1242 – a Nyugat kapujában című történelmi nagyjátékfilmjének gyártására, most pedig ezt megduplázzák, decemberben ugyanis további 1,232 milliárd forintot ítélt meg a Nemzeti Filmintézet.

A tatárjárásról szóló nagyjátékfilm összköltsége eléri a 10 millió dollárt, ami több mint

3,7 milliárd forint,

ezzel bekerül a valaha gyártott öt legdrágább magyar film közé.

Sipos Kornél, a magyar-mongol-ausztrál-angol koprodukcióban készülő film producere azzal magyarázta a megugró költségeket, hogy 2021 végén adták be a pályázatot a Filmintézethez, de csak 2022 augusztusában írták alá a szerződést, és novemberben kezdtek forgatni.


Azóta pedig kitört az orosz-ukrán háború, megszűnt a KATA adózási forma, hatalmasat emelkedtek az energiaárak, és a forint árfolyama is rengeteg romlott az euróhoz és dollárhoz képest, a külföldi sztárok viszont dollárban kapják fizetésüket, így kénytelenek voltak pótköltségvetést benyújtani a Filmintézetnek.

(via film.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top