Politika

Százezrekkel emelkedhet az országgyűlési képviselők költségtérítése

thepost.hu

Akár havi 539 ezer forintért is válogathatnak majd a képviselők a fővárosi albérletek között.

A parlamenti képviselők havi juttatásait az átlagbér-növekedéshez igazítják, így ezek az összegek folyamatosan növekednek. Mivel az átlagbér 17,8 százalékkal emelkedett, a bruttó 1,3 millió forintos képviselői alapilletmények átlagosan bő kétszázezer forinttal lesznek magasabbak idén.

A Blikk most azt írja, hogy a képviselők márciustól hasonló mértékű emelkedésre számíthatnak a költségtérítés terén is. Akkortól a jelenlegi 461 ezer forintos havi lakásbérlet felső határa 539 ezer forintra nőhet, a most 921 ezer forintban maximált irodabérleti díj pedig egymillió fölé ugorhat.

A költségtérítési keretbe tartozik a képviselők alkalmazottainak kifizethető bér is, aminek kerete a négy évvel ezelőtti 748 ezer forintról márciusban 3,1 millió forintra kúszhat fel.


A Blikknek több képviselő mellett megszólalt Hadházy Ákos is, aki azt mondta, „nem ördögtől való, ha egy képviselőnek van irodája, ahol dolgozik, a vidékieknek pedig Budapesten bérel szolgálati lakást a hivatal. A kérdés az, megdolgozik-e érte, kihasználja-e és tisztességesen választ-e a lehetőségek közül. (…) Én magam a budapesti lakásban nagyjából heti egyszer töltöm az éjszakát, az irodámban is egy-két napot hetente. Ám én sokat járom az országot, így végzem a munkám” – magyarázta a képviselő, akinek az Országgyűlés Hivatala 320 ezer forintért bérel havonta egy 59 négyzetméteres budapesti irodát és 326 ezer forintért egy 53 négyzetméteres lakást.

FACEBOOK

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top