Politika

Szijjártó felszólította Putyint, hogy fejezze be a háborút

nyugatifeny.hu

Különös kijelentéseket tett.

“Ez a háború rossz. Ezt már egyértelművé tettem az orosz félnek is, amikor tárgyaltunk, hogy ez rossz, és fejezzék be” — mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a CNBC-nek adott interjúban a davosi Világgazdasági Fórumon.

Szijjártó Péter a szankciókkal kapcsolatban azt mondta:

“Elítéljük a háborút, békét akarunk, de a kérdés az, hogy a szankciók segítettek-e nekünk – a nemzetközi közösségnek, Európának és így tovább -, hogy közelebb kerüljünk a békéhez.

Én azt hiszem, nem segítettek.

Elítéljük a háborút, de nem szabadna magunknak többet ártani, mert a végén nekünk kell hozzájárulnunk Ukrajna újjáépítéséhez, azonban ha tönkretesszük a saját gazdaságainkat, akkor nem leszünk abban a helyzetben, hogy segítsük Ukrajna újjáépítését.”

Arra a felvetésre, hogy Magyarország EU-tag marad-e hosszú távon, Szijjártó úgy válaszolt: “természetesen”.

“Mi, Magyarországon immár tizenkét és fél éve vagyunk hivatalban, jobboldali, sikeres kormányként, amely mindenképpen szembemegy a fősodorral, és Brüsszel ezt gyűlöli.

Azt mondják, hogy nincs szabad média az országban.

De van, csak nem teljes mértékben liberális kötődésű

– fele-fele arányban konzervatív, illetve liberális. Viszont szabad, sokszínű, sokkal inkább, mint Európában”

— mondta Szijjártó.

Videó:


(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top