Politika

Csörte: Keményen beolvasott Lázár Jánosnak egy nagyváros alpolgármestere

nyugatifeny.hu

Azt is elárulta, miért.

Kiakadt a szegedi városfejlesztési alpolgármester, momentumos önkormányzati képviselő Lázár János építésügyi hatalmán, azaz azon, hogy a miniszter diszponál minden uniós vagy állami forrásból finanszírozott beruházás felett.

Nagy Sándor a Facebookon adott hangot véleményének az üggyel kapcsolatban. Azt írta, “a kisgömböc nem nyugszik”. Majd azzal folytatja, hogy egy egészen elképesztő törvényjavaslatot kaptak véleményezésre, mely szerint:

(A napokban publikált törvénytervezetet >>ITT<< tudod megnézni.)

“Lázár János lenne minden magyarországi beruházás építtetője, az önkormányzatiaké is.

(Amiben EU-s vagy kormánypénz lesz.) A tervezet felszámolná a maradék önkormányzatiságot, nyilvánvalóan sérti az önkormányzatok tulajdonjogát, és persze a fideszes Alaptörvényt is. De ráadásul végrehajthatatlan is”

– vázolta az alpolgármester a helyzetet.

“Mert mégis, miért gondolja bárki is, hogy Budapestről, egy rettenetesen okos minisztériumból el lehet dönteni, hogy Szegeden egy óvoda felújítása során, vagy egy útépítés során mire van szükség?

Miért gondoljuk, hogy a nagy, központosított közbeszerzésben kiválasztott vállalkozók olcsóbban jobb munkát fognak végezni, mint a helyben kiválasztottak. (És persze a helyiek egy ilyen közbeszerzésen valószínűleg el sem tudnának indulni.)”

– fogalmazott Nagy Sándor, hozzátéve, hogy szerinte az fog történni, hogy a szegediek ügyeiben egy “újabb budapesti vízfej-apparátus dönt majd”. Úgy véli, ez oda fog vezet, hogy minden lassabban és rosszabb minőségben valósul meg.


“Láttunk már ilyet, a Madách Iskola leégett tornatermét 5 éve képtelen újjáépíteni a kormányzat, ami elvette tőlünk az iskolákat.

Ez a törvényjavaslat elfogadhatatlan,

mert lehetetlenné teszi, hogy a 21-27-es uniós ciklus pénzeit a szegediek érdekében, hatékonyan és gyorsan használjuk fel, azonnal vissza kell vonni!”

– tette világossá Nagy.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top