Politika

Külföldről mentek neki Orbánnak: Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-biztos ámokfutást folytasson…

thehungariantimes.hu

Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-biztos ámokfutást folytasson az EU csatlakozó országaiban – olvasható a cikkben.

Az EP „sürgeti a bizottságot, hogy kezdeményezzen független és pártatlan vizsgálatot annak megállapítására, hogy a szomszédsági és bővítési biztos által tanúsított magatartás és az általa támogatott politika sérti-e a bizottság tagjaira vonatkozó magatartási kódexet és a biztosnak az szerződésekből eredő kötelezettségeit” – áll a január 18-i jelentésben. Ezt azután tette, hogy mélyen aggódik amiatt, hogy Várhelyi „szándékosan igyekszik megkerülni és aláásni a demokratikus és jogállami reformok központi szerepét az uniós csatlakozó országokban” – olvasható az EUobserver cikkében.

„Az Orbán-biztosról szóló, a demokrácia aláásása érdekében autokratákkal összebarátkozó, állandósult hírek azonnali cselekvést igényelnek. Nem engedhetjük meg, hogy egy olyan biztos, akit azzal vádolnak, hogy támogatja


az elszakadókat, ámokfutást folytasson az EU csatlakozó országaiban”
– tette hozzá. Több mint 400 európai parlamenti képviselő szavazott az átfogó jelentés mellett. Több mint 300- an kifejezetten támogatták a szocialista frakció Várhelyi vizsgálatát követelő módosító indítványát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top