Politika

Nagyon kiakadt Ujhelyi István azon, amit a fideszesek az Európai Parlamentben tettek

nyugatifeny.hu

Pedig ott voltak a teremben.

Az Európai Parlament képviselői csütörtökön szavaztak egy állásfoglalásról, amelyben az orosz háborús bűnöket ítélték el.

A Fidesz EP-képviselői bár bent voltak a teremben, a szavazáskor nem nyomtak gombot — írta meg Facebook-oldalán Ujhelyi István, akinek véleménye szerint szégyen a kormánypárti képviselők viselkedése.

A független EP-képviselő, egyben az Esély Közösség alapítójának írását változtatás nélkül közöljük:

Azért ehhez már tényleg vastag bőr kell: a Fidesz EP-képviselői bár jelen voltak a plenáris ülésteremben és részt is vettek a szavazásokon, amikor az oroszok háborús bűneinek elítéléséről kellett voksolni, akkor gyáván nem nyomtak gombot.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése most tárgyalta azt a dokumentumot, amely az Ukrajna elleni agresszió bűntettével foglalkozó törvényszék esetleges létrehozásáról szólt.

A végül 472 igen, 19 nem és 33 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás (amelyről jómagam azért nem tudtam szavazni, mert épp Madridban képviselem az Európai Parlamentet egy turisztikai szakkiállításon; de egyetértek annak tartalmával) többek között a “lehető leghatározottabban elítéli” az oroszok Ukrajna elleni agresszív háborúját, és követeli, hogy

Oroszország haladéktalanul szüntesse meg

az Ukrajnában folytatott valamennyi katonai tevékenységet, és feltétel nélkül vonjon ki Ukrajna teljes, nemzetközileg elismert területéről minden haderőt és katonai felszerelést.

Az EP által elfogadott — és a fideszes EP-képviselők által elsunnyogott — állásfoglalás osztatlan szolidaritásáról biztosította Ukrajna népét és kijelentette, hogy teljes mértékben támogatja Ukrajna nemzetközileg elismert határain belüli függetlenségét, szuverenitását és területi integritását, de azt is hangsúlyozza, hogy ez a háború a nemzetközi jog súlyos megsértését jelenti.


A dokumentum egy különleges törvényszék felállítását is szorgalmazza, amely az orosz politikai és katonai vezetés bűntetteinek kivizsgálását végezné, amennyiben ezt a tagállamok is támogatják.

(Ujhelyi István/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top